5.11 kezdet

A cég egyik első terméke egy olyan nadrág volt, amelyet úgy terveztek, hogy bírja a kemény terepen való mászás okozta megpróbáltatásokat. A nadrágok népszerűvé váltak a hegymászók körében a Yosemite-völgyben és azon túl. Nem is sejtette, hogy évtizedekkel később az általa tervezett nadrágok egy teljesen más demográfiai réteg körében is népszerűek lesznek.

Royal Robbins "5.11 nadrágnak" nevezte azokat az első nadrágokat, amelyeket ő gyártott. A név a Yosemite Decimal Systemből származik, amely a szabadidős hegymászások nehézségének mérésére szolgáló módszer. A mászások öt általános osztályán belül egy tizedesjegy jelzi az egyes mászások relatív nehézségét. Az 1930-as években az 5.10 volt a lehető legnehezebb mászás. Az 5.11-es mászás tehát azt jelentette, hogy "lehetetlen, de néha valakinek sikerül teljesíteni". Ez volt a tökéletes elnevezés egy olyan nadrágnak, amely elég kemény ahhoz, hogy a Yosemite meredek sziklafalait megmásszák.

Az 5.11 történetének egyik meghatározó pillanata az 1990- es években következett be. Az alapító egyik ügyfélszolgálati képviselője feleségül vette az FBI egyik ügynökét, akit a nemzeti akadémiára osztottak be. A 10 hetes program keretében rendészeti vezetőket képeztek az Egyesült Államok és a világ minden tájáról. A képzésen a férjétől kapott 5.11-es nadrágot viselte, amire többen felfigyeltek. Ettől kezdve egyre többen kezdték el viselni és végül az összes állam rendőrségi szervénél, ügynökségénél elterjedt. Így született meg az 5.11 „taktikai” oldala.

A még jobb minőség kialakítása érdekében, a vásárlóknak lehetőségük volt egyéni igényeik szerinti módosításokra. Bármely termék újra volt tervezhető, a szövet, szín, zsebek, pántok, méretezés, könyökfoltok, feliratok tekintetében. Páratlan elkötelezettség a vásárlók felé.

Az évek folyamán több mint 50 szabadalmat nyújtottak be. A NATO rendkívül szigorú szabványainak is megfelelő szabványokkal és minősítésekkel is rendelkeznek.Az FBI Akadémia 1993–ban rendszeresítette alaptípusként a taktikai nadrágot és pólót, amelyet a mai napig is használnak.

Termékpalettáján megtalálhatóak még öltönyök, gyakorlóruhák a katonaság, a rendőri szervek, és a tűzoltók számára. Szabadidőruhák, rövidnadrágok, ingek, pulóverek, sapkák, zoknik, mellények, kesztyűk, protektorok, csizmák, hátizsákok, fegyvertokok, biztonsági szemüvegek, speciális lámpák. Ezek nagyrésze a civilek számára is elérhetőek.

A társaság kiskereskedelmi üzletláncot működtet az USA 25 államában, több európai országban, Kínában, Tajvanon, Indonéziában és Japánban is.

Híreink

Maradjon naprakész legfrissebb információinkal

TASER történelem

Jack Cover, a NASA kutatója 1969-ben kezdte meg a TASER (tézer) kifejlesztését, 1974-re elkészítette az első készüléket, amelyet Thomas A Swift Elektronic Riflének, vagyis TASER-nek nevezett el. Először lőfegyvernek minősítették, hiszen lőporral működött „az erőszak biztonságosabb használatának a polgárok és a bűnüldözés számára” megalkotott készülék.

Légzésvédelem újragondolva – hőkamera a légzőben

Az elmúlt 40 év jelentős változásokat hozott a tűzoltás történetében. Szerzőnk a széles eszköztárból a légzésvédelmi eszközöket emeli ki, mivel a tűzoltó számára ez az egyik legfontosabb életvédelmi munkaeszköz, és mára ez is egy komplett, intelligens rendszer lett. Már 1990 óta kézi hőkamerákkal dolgozunk, hogy átlássunk a sűrű, vastag füstön, a termikus képalkotó technológia fejlődése azonban a fizikai méretek csökkenésének köszönhetően egészen újszerű és hatékony alkalmazási lehetőségek.

Sisak kamerák különleges bevetésre

A MOHOC cég hitvallása, hogy a világ legkeményebb háborús harcosai megérdemlik a küldetésükhöz méltó felszerelést. A cég vezetőinek véleménye szerint mindazt, amit csinálnak, kifejezetten a kezelő szem előtt tartásával tervezik, fejlesztik és gyártják. Valamennyi termékük NATO/NSN kódolású, és célja a speciális üzemeltetők szituációs tudatosságának növelése a lehető legszigorúbb körülmények között.

SIOEN

A SIOEN gyár alapvetően nagy ellenállóképességű, magas minőségű műszaki textíliák gyártója és fejlesztője. Termékskálája egyedülálló az Európai Unióban. A késnek is ellenálló ponyvájuk a geomembránnal szőtt geotextília (ún. pvc-interpolimer) világszabadalom.  Savak, lúgok, olajok ellen nyújt védelmet, mindezek mellett UV és hőmérsékletálló is. 

5.11 kezdet

Sokan nem tudják, de az 5.11 Tactical eredetileg hegymászó felszereléseket gyártott. Az 1930-as években a Yosemite-ben új szubkultúra született, a szabadidős hegymászás szerelmesei Amerika minden tájáról érkeztek, hogy hódoljanak szenvedélyüknek. Ez adta az ötletet Royal Robbins hegymászónak. Céget alapított, hogy minőségi felszereléseket adjon el ezeknek a hegymászóknak. A Royal Robbins Outdoor Accessories nevet adta neki.

FOGMAKER® Szabadalmaztatott nagynyomású tűzoltó technológia.

A Svéd Fogmaker International AB által gyártott FOGMAKER® automata tűzoltó berendezés minden típusú motor és zárt térbe a tökéletes védelmi megoldás. A FOGMAKER™ egy olyan innovatív vízbázisú tűzoltó rendszer, ami 3mp alatt nem csak eloltja a tüzet, hanem 10mp-en belül vissza hűti környezetét öngyulladási érték alá.