Sisak kamerák különleges bevetésre

A MOHOC-kamera teljesen forradalmi és teljesen a taktikai vezetőoperátor területéhez igazodik. Alapjaitól kezdve úgy építették, hogy megfeleljen a mindenkori igényeknek. A felszerelés tartósságát, megbízhatóságát és funkcionalitását teljes mértékben biztosítja a cég, és valamennyi alkatrészéhez teljes körű garanciát, szavatosságot vállal. A MOHOC úgy véli, hogy a világ legkeményebb harcosai, kommandósai, bevetési egységei megérdemlik a speciális, mindennapi küldetésükhöz a legkomolyabb és legmegbízhatóbb, hibátlan felszerelést. A szabadalmaztatott, taktikusan megtervezett nappali és infravörös sisakkamerák szaggatásmentes formázással, robusztus kialakítással és egy gombos felhasználói felülettel készülnek. Különleges anyagból gyártják, 10 méter mélységig vízálló. Speciálisan kialakított talppal rendelkeznek, amely mindig illeszkedik a sisakok görbületéhez. A jegyzék szerint ezek a kamerák katonai minőségűek, rendkívül kemény anyagból készültek és IP68-besorolásúak. Egy gombos tapintásvezérlése rezgésvisszajelzéssel lehetővé teszi az ösztönös megérzésen, élményszerű felismerésen alapuló, nagyon egyszerű kezelést.

A MOHOC-kamerák borotvaéles 1080p HD-videót és 12 megapixel fotókat készítenek alig látható és gyenge fényben. A C5ISR taktikai operációs hálózat szerves részeként ezek a kamerák elengedhetetlenek a mindenkori adatok megszerzéséhez, összegyűjtéséhez és feldolgozásához. Ezek a tulajdonságok a megfelelnek a maximális, megbízható működésnek. A felszereléshez tartozékként a gyár biztosítja a Li-ion újratölthető akkumulátort, amely 1100 mAh erősségű. Biztosít még ipari erősségű fekete tépőzáras csíkokat, hurkokat. Mikro USB-kábel is tartozék az akkumulátor töltésére és az adatok letöltésére a számítógépre, a laptopra vagy a hordozóra. Hálózati kábel nélkülözhetetlen tartozék az újratöltéshez, akárcsak fontos kellék a kameratáska, amely védi a különleges időjárástól, a külső behatásoktól is a szerelést. A gyár nem biztosítja az adatok tárolásához a mikro SD-kártyát, amelynek tárhelye maximum 64 GB lehet. A forgató váltógomb vagy az exponálógomb egyetlen ujjal indítható. Ha a kezelője indítja a kamerát, akkor azonnal bekapcsol, és megkezdi a felvételsorozat készítését. A lopakodó üzemmódba beépített rezgésvisszajelzés az alig látható fénynyalábok érzékelésével fények nélkül is kommunikálja a kamera tevékenységét, dolgoztatja azt. Egyszerűen lehet beállítást végezni, tökéletes az automatikus felvétel, hibátlan a 1080p HD-videó és a 12 MP fotók minősége. A lencsét könnyedén lehet forgatni, a vízszintes perspektíva fenntartása érdekében a MOHOC-objektívet egyszerűen el lehet fordítani a fényképezőgép testének helyzetével. A sisak felszerelési helyzetétől függetlenül – a tetején vagy az oldalán, vagy közvetlenül a falhoz rögzítve – mindig vízszintesen kell állítani a keretet a 190 fokos forgatható lencsével. Az objektív célkeresztjével vizuálisan egy vonalba lehet helyezni a horizontot, vagy vezeték nélkül csatlakozni a MOHOC appjához.

A gyártó két akkut ad, mindkettő a MOHOC®-kamerákhoz rendszeresített újratölthető Li-ion. Ezt az akkut ki lehet váltani két darab szabványos CR123A elemre is, amelyek minimum 2 óra 45 percnyi ideig tudják működtetni a berendezést. Az újratölthető akkukkal viszont több mint 5 órányi megszakítás nélküli videó készülhet.

Szerző: Jambrik Rudolf

Híreink

Maradjon naprakész legfrissebb információinkal

TASER történelem

Jack Cover, a NASA kutatója 1969-ben kezdte meg a TASER (tézer) kifejlesztését, 1974-re elkészítette az első készüléket, amelyet Thomas A Swift Elektronic Riflének, vagyis TASER-nek nevezett el. Először lőfegyvernek minősítették, hiszen lőporral működött „az erőszak biztonságosabb használatának a polgárok és a bűnüldözés számára” megalkotott készülék.

Légzésvédelem újragondolva – hőkamera a légzőben

Az elmúlt 40 év jelentős változásokat hozott a tűzoltás történetében. Szerzőnk a széles eszköztárból a légzésvédelmi eszközöket emeli ki, mivel a tűzoltó számára ez az egyik legfontosabb életvédelmi munkaeszköz, és mára ez is egy komplett, intelligens rendszer lett. Már 1990 óta kézi hőkamerákkal dolgozunk, hogy átlássunk a sűrű, vastag füstön, a termikus képalkotó technológia fejlődése azonban a fizikai méretek csökkenésének köszönhetően egészen újszerű és hatékony alkalmazási lehetőségek.

Sisak kamerák különleges bevetésre

A MOHOC cég hitvallása, hogy a világ legkeményebb háborús harcosai megérdemlik a küldetésükhöz méltó felszerelést. A cég vezetőinek véleménye szerint mindazt, amit csinálnak, kifejezetten a kezelő szem előtt tartásával tervezik, fejlesztik és gyártják. Valamennyi termékük NATO/NSN kódolású, és célja a speciális üzemeltetők szituációs tudatosságának növelése a lehető legszigorúbb körülmények között.

SIOEN

A SIOEN gyár alapvetően nagy ellenállóképességű, magas minőségű műszaki textíliák gyártója és fejlesztője. Termékskálája egyedülálló az Európai Unióban. A késnek is ellenálló ponyvájuk a geomembránnal szőtt geotextília (ún. pvc-interpolimer) világszabadalom.  Savak, lúgok, olajok ellen nyújt védelmet, mindezek mellett UV és hőmérsékletálló is. 

5.11 kezdet

Sokan nem tudják, de az 5.11 Tactical eredetileg hegymászó felszereléseket gyártott. Az 1930-as években a Yosemite-ben új szubkultúra született, a szabadidős hegymászás szerelmesei Amerika minden tájáról érkeztek, hogy hódoljanak szenvedélyüknek. Ez adta az ötletet Royal Robbins hegymászónak. Céget alapított, hogy minőségi felszereléseket adjon el ezeknek a hegymászóknak. A Royal Robbins Outdoor Accessories nevet adta neki.

FOGMAKER® Szabadalmaztatott nagynyomású tűzoltó technológia.

A Svéd Fogmaker International AB által gyártott FOGMAKER® automata tűzoltó berendezés minden típusú motor és zárt térbe a tökéletes védelmi megoldás. A FOGMAKER™ egy olyan innovatív vízbázisú tűzoltó rendszer, ami 3mp alatt nem csak eloltja a tüzet, hanem 10mp-en belül vissza hűti környezetét öngyulladási érték alá.