SIOEN


A cég az elmúlt tíz évben alapanyag beszállítóból, Európa piacvezető védőruházat gyártójává vált. Több mint 200 kutatási projekt van már a hátuk mögött.

A közel ötvenéves textil ipari tapasztalattal rendelkező cég hazájában 6 telephelyen folyik a gyártás. A világ 23 országában van jelen. Műhelyeiben több, mint 4500 főt foglalkoztat, ezen a téren (is) igazi multinacionális vállalattá nőte ki magát mára ez a nyugat flamand családi vállalkozás. A sikerük titka, egyrészt abban rejlik, hogy mindig is törekedtek az innováció és a legmagasabb minőség elérésére, központjukban, másrészt ezek biztosítására önálló tesztműhelyeket és a független laboratóriumokat működtetnek.

A műszaki textíliák listája meglehetősen hosszú és számos munkakörnyezeti kihívásra kínál megoldást. Az összes termék minősített, minden szabványelőírásnak megfelel. Ilyen például a baktériumok és más fertőző ágensek elleni védelem, amely kiemelten fontos az egészségügy és az élelmiszeripar számára.

A jó láthatóság, szintén minden érintett ágazatban dolgozó számára elengedhetetlen, ahogy az alacsony hőmérsékletű munkahelyeken a testhő megtartása vagy a statikus feltöltődés elleni védelem. Az ívhúzás, a lánghatás és nem utolsósorban a hőség ellen kell védelmet biztosítania nekünk, tűzoltóknak.

A SIOEN tűzoltó védőruházatát Belgium, Franciaország, Dubai összesen több mint kétszázezer bajtársam viseli. Először a holland védelmi erők, majd a NATO-n belüli különleges erők fő beszállítója lett, de a katonai tűzoltók is ezeket védőruhákat viselik. A kínálatukban megtalálhatóak a kifejezetten nőknek tervezett katonai, rendvédelmi ruhadarabok is. Emellett a fenntarthatóság jegyében az elhasználódott ruhákat összegyűjtik, ökológiai módon feldolgozzák és újrahasznosítják.

Szerző: Jambrik Rudolf

Híreink

Maradjon naprakész legfrissebb információinkal

TASER történelem

Jack Cover, a NASA kutatója 1969-ben kezdte meg a TASER (tézer) kifejlesztését, 1974-re elkészítette az első készüléket, amelyet Thomas A Swift Elektronic Riflének, vagyis TASER-nek nevezett el. Először lőfegyvernek minősítették, hiszen lőporral működött „az erőszak biztonságosabb használatának a polgárok és a bűnüldözés számára” megalkotott készülék.

Légzésvédelem újragondolva – hőkamera a légzőben

Az elmúlt 40 év jelentős változásokat hozott a tűzoltás történetében. Szerzőnk a széles eszköztárból a légzésvédelmi eszközöket emeli ki, mivel a tűzoltó számára ez az egyik legfontosabb életvédelmi munkaeszköz, és mára ez is egy komplett, intelligens rendszer lett. Már 1990 óta kézi hőkamerákkal dolgozunk, hogy átlássunk a sűrű, vastag füstön, a termikus képalkotó technológia fejlődése azonban a fizikai méretek csökkenésének köszönhetően egészen újszerű és hatékony alkalmazási lehetőségek.

Sisak kamerák különleges bevetésre

A MOHOC cég hitvallása, hogy a világ legkeményebb háborús harcosai megérdemlik a küldetésükhöz méltó felszerelést. A cég vezetőinek véleménye szerint mindazt, amit csinálnak, kifejezetten a kezelő szem előtt tartásával tervezik, fejlesztik és gyártják. Valamennyi termékük NATO/NSN kódolású, és célja a speciális üzemeltetők szituációs tudatosságának növelése a lehető legszigorúbb körülmények között.

SIOEN

A SIOEN gyár alapvetően nagy ellenállóképességű, magas minőségű műszaki textíliák gyártója és fejlesztője. Termékskálája egyedülálló az Európai Unióban. A késnek is ellenálló ponyvájuk a geomembránnal szőtt geotextília (ún. pvc-interpolimer) világszabadalom.  Savak, lúgok, olajok ellen nyújt védelmet, mindezek mellett UV és hőmérsékletálló is. 

5.11 kezdet

Sokan nem tudják, de az 5.11 Tactical eredetileg hegymászó felszereléseket gyártott. Az 1930-as években a Yosemite-ben új szubkultúra született, a szabadidős hegymászás szerelmesei Amerika minden tájáról érkeztek, hogy hódoljanak szenvedélyüknek. Ez adta az ötletet Royal Robbins hegymászónak. Céget alapított, hogy minőségi felszereléseket adjon el ezeknek a hegymászóknak. A Royal Robbins Outdoor Accessories nevet adta neki.

FOGMAKER® Szabadalmaztatott nagynyomású tűzoltó technológia.

A Svéd Fogmaker International AB által gyártott FOGMAKER® automata tűzoltó berendezés minden típusú motor és zárt térbe a tökéletes védelmi megoldás. A FOGMAKER™ egy olyan innovatív vízbázisú tűzoltó rendszer, ami 3mp alatt nem csak eloltja a tüzet, hanem 10mp-en belül vissza hűti környezetét öngyulladási érték alá.