FOGMAKER® Szabadalmaztatott nagynyomású tűzoltó technológia.

Az oltófolyadékban lévő habadalék tökéletes szigetelőrétegként zárja el az égési felületet az oxigéntől, így ezzel megakadályozva a visszagyulladását. A hármas hatás rövid idő alatt és együttesen érvényesül, mely a tűz mind három elemét semlegesíti. A FOGMAKER™ tűzoltó rendszer bizonyítottan az egyik leghatásosabb oltástechnológia, amelyet a szakma kivétel nélkül elismer. Egy ilyen teljesen automata, magas nyomású vízköddel oltó garancia a személyi és vagyonvédelemre.

A tüzek összetevője minden esetben a hőmérséklet az oxigén és éghető anyag hármasának együttes jelenléte. Az egyik komponens kivonása gyakran elegendő a tűz kioltásához, azonban a szabadalmaztatott FOGMAKER™ technológia 100 bar nyomással létrehozott vízpárával az égés mindhárom elemét egyszerre támadja. Nevét „ködcsináló” ezen tulajdonságáról kapta. A befecskendezés során keletkezett vízpára telíti a védendő teret és kiszorítja az oxigént az égéstérből, ezzel megakadályozva az újra gyulladást, továbbá másodpercek alatt lehűti a forró gázokat és az áthevült védendő teret. Az oltó folyadékhoz kevert minimális habosítóadalék pedig egy filmréteget alkotva telepszik rá felületekre és a lobbanékony üzemanyagra, így a rendszer aktiválódása után a lángok újraéledésének esélye az oltást követően minimális.

A FOGMAKER™ tűzoltó rendszernek az egyszerűségénél fogva az érzékeléshez és az ak­tiváláshoz sincs szüksége az elektromos tápellátásra. Így megbízható 7/24 védelmet biztosít. Az oltótartályok pozíciótól függetlenül működtet­hetőek, azaz felborult vagy oldalra dőlt járműveken, a védendő térben ugyanolyan hatásos marad a keletkező tűzzel szemben. (Mint ismert, a hagyományos tűzoltó készülékek függőleges (álló) pozícióban kell, hogy legyenek használatkor és általában külső energiaforrás függőek.) A szabadalmaztatott FOGMAKER® beépítési helyigénye minimális. Egy teherautó motorterének védelmére mindössze 4 liter oltóanyag elegendő. Ez az ötletes megoldás a gyártási és utólagos beszerelést egyaránt lehetővé teszi. Keskeny helyeken (akár szellőző járatokban) ugyanolyan biztonsággal elhelyezhetőek mint akár külső szereléssel. Környezetvédelmi szempontból káros anyagot nem tartalmaz. Aktiválást követően, magyarországi szakszervíz által újra töltve ismét felhasználható.  

A szabadalmaztatott FOGMAKER™ tűzoltó rendszer minden esetben az adott védendő tér mérete és pontosan felmért műszaki és adottságaihoz igazítva kerül megtervezésre, beépítésre.  A gyártó, szerződött nemzetközi forgalmazójával együttműködésben kiemelt hangsúlyt fektet az adott régió szerviz ellátásra, ideértve oktatást képzést. Biztonságosságának, megbízhatóságának és hatékonyságának köszönhetően talán túlzás nélkül állítható egyike, ha nem a legdinamikusabban fejlődő és alkalmazott oltórendszer. Alkalmazási területe kiterjed szinte bármilyen mobil (jármű motor) vagy különálló zárt tér védelmére, fosszilis vagy elektromos hajtás esetén, avagy kiemelt gyúlékony üzemeltetésre, mint ipari porleválasztók, áram és gáztermelő konténerek 40 láb méretig.


Híreink

Maradjon naprakész legfrissebb információinkal

TASER történelem

Jack Cover, a NASA kutatója 1969-ben kezdte meg a TASER (tézer) kifejlesztését, 1974-re elkészítette az első készüléket, amelyet Thomas A Swift Elektronic Riflének, vagyis TASER-nek nevezett el. Először lőfegyvernek minősítették, hiszen lőporral működött „az erőszak biztonságosabb használatának a polgárok és a bűnüldözés számára” megalkotott készülék.

Légzésvédelem újragondolva – hőkamera a légzőben

Az elmúlt 40 év jelentős változásokat hozott a tűzoltás történetében. Szerzőnk a széles eszköztárból a légzésvédelmi eszközöket emeli ki, mivel a tűzoltó számára ez az egyik legfontosabb életvédelmi munkaeszköz, és mára ez is egy komplett, intelligens rendszer lett. Már 1990 óta kézi hőkamerákkal dolgozunk, hogy átlássunk a sűrű, vastag füstön, a termikus képalkotó technológia fejlődése azonban a fizikai méretek csökkenésének köszönhetően egészen újszerű és hatékony alkalmazási lehetőségek.

Sisak kamerák különleges bevetésre

A MOHOC cég hitvallása, hogy a világ legkeményebb háborús harcosai megérdemlik a küldetésükhöz méltó felszerelést. A cég vezetőinek véleménye szerint mindazt, amit csinálnak, kifejezetten a kezelő szem előtt tartásával tervezik, fejlesztik és gyártják. Valamennyi termékük NATO/NSN kódolású, és célja a speciális üzemeltetők szituációs tudatosságának növelése a lehető legszigorúbb körülmények között.

SIOEN

A SIOEN gyár alapvetően nagy ellenállóképességű, magas minőségű műszaki textíliák gyártója és fejlesztője. Termékskálája egyedülálló az Európai Unióban. A késnek is ellenálló ponyvájuk a geomembránnal szőtt geotextília (ún. pvc-interpolimer) világszabadalom.  Savak, lúgok, olajok ellen nyújt védelmet, mindezek mellett UV és hőmérsékletálló is. 

5.11 kezdet

Sokan nem tudják, de az 5.11 Tactical eredetileg hegymászó felszereléseket gyártott. Az 1930-as években a Yosemite-ben új szubkultúra született, a szabadidős hegymászás szerelmesei Amerika minden tájáról érkeztek, hogy hódoljanak szenvedélyüknek. Ez adta az ötletet Royal Robbins hegymászónak. Céget alapított, hogy minőségi felszereléseket adjon el ezeknek a hegymászóknak. A Royal Robbins Outdoor Accessories nevet adta neki.

FOGMAKER® Szabadalmaztatott nagynyomású tűzoltó technológia.

A Svéd Fogmaker International AB által gyártott FOGMAKER® automata tűzoltó berendezés minden típusú motor és zárt térbe a tökéletes védelmi megoldás. A FOGMAKER™ egy olyan innovatív vízbázisú tűzoltó rendszer, ami 3mp alatt nem csak eloltja a tüzet, hanem 10mp-en belül vissza hűti környezetét öngyulladási érték alá.